top of page
Recent Posts
Featured Posts

Perfecte selfie tips van een professionele fotograaf

Met een selfie laat je, zonder iets te vertellen, aan anderen zien wie je bent. Via de lens van de camera toon je jezelf aan de wereld. De selfie is de spiegel die je voor houdt; confronterend en direct. Hoe voorkom je dat je keer op keer op je minst charmant op de selfie staat, hoe maak je de perfect foto?

Vanuit mijn ervaring als professionele fotograaf, deel ik graag de beste tips.

Omstandigheden

  • Zorg voor zacht licht zonder zware schaduwlijnen. Kies een plek nét uit de zon, daar waar het zonlicht weerkaatst voor een schaduwloos portret. Als je echt geen schaduwplek kan vinden, fotografeer dan eens tegen de zon in, eventueel met de flitser aan.

  • Verander van standpunt. In plaats van altijd recht van voren, fotograaf eens met je telefoon hoog of van opzij. Zo zie je er heel anders uit.

  • Creëer een spontane foto. Dit doe je door zelf te bewegen. Als er voldoende licht is, is en blijft je foto scherp.

  • Gebruik voor een spannender beeld een andere compositie dan je gewend bent. Let op het kader van de foto en je gezicht hierin. Door een andere compositie te kiezen, kun je heel verrassend beeld maken. Kijk maar eens wat er gebeurt als je je gezicht aan de zijkant van het kader plaatst.

Houding

  • Creer een mooie kaaklijn en voorkom een onderkin. Dit doe je door je kin ‘op een denkbeeldig plankje’ te leggen door je kin iets vooruit te steken. Voelt wat raar, resultaat is prachtig.

  • Fotografeer met de telefoon net iets boven oog hoogte in plaats van recht voor je. Ietsjes van boven een foto maken voorkomt onderkin en te statische houding.

  • Zorg voor een mooie lijn tussen je hoofd en lichaam. Dit doe je door met één schouder naar voren te draaien.

Uitstraling

  • Denk aan wat leuks; een vakantie, zonnig strand, je liefde, … Zo voorkom je die starende blik in de camera en tegelijkertijd zie je de ontspanning direct terug in je ogen.

  • Zeg in je hoofd een vriendelijk ‘hallo’ voor een zakelijke uitstraling op je foto. Speel in gedachten een zakelijke ontmoeting na, wat denk je, hoe gedraag je je, hoe kijk je. Maak dan de selfie voor de juiste zakelijke uitstraling.

Met deze eenvoudige tips succes verzekerd voor een betere selfie. Ben je op zoek naar een echt professionele zakelijke foto voor gebruik in social media, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

selfie, profielfoto, portretfoto

bottom of page