top of page
Recent Posts
Featured Posts

Emotie bepaalt de kracht van de foto

‘Het beeld dat je gebruikt, zegt alles over jouw product of dienst’, ook als jij het zelf bent. Als ondernemer wil je succesvol zijn en ambities in resultaten omzetten. Hiervoor heb je een ondernemingsplan, een doel en zet je de juiste marketing- en sales instrumenten in om jezelf-als-merk te verkopen. Het gebruik van beeld is één hiervan.

We kijken eerst en lezen later. Het beeld triggert, de tekst legt uit. Wanneer beeld en tekst op elkaar aansluiten, versterken ze elkaar en versterken ze de boodschap van jouw merk. Een selfie en/of zonnig vakantiekiekje laat zien wie jij als persoon bent, niet wat het merk is. Immers, hoe serieus neem je een ondernemer wanneer hij een simpel fotootje op LinkedIn heeft staan?

Samen met de fotograaf bepaal jij welk beeld en emotie bij jou-als-merk past. Wat straal je uit en wat wil je tonen? Van vertrouwen, serieus, ondernemend, enthousiast naar ambitieus, zelfstandig en toegankelijk. Als fotograaf ben ik soms een psycholoog, die de meest krachtige eigenschappen naar boven wil halen. Dat geeft nét dat ene beetje meer aan een foto. Dat is de emotie die de kracht van de foto bepaalt en daarmee jou als merk versterkt.

Bron:

-AD 10 december 2014: "Meer uitstraling is belangrijker dan uiterlijk"

-Onderzoek Social Cultureel Planbureau

AD10dec2014lowres.jpg

bottom of page