top of page
Recent Posts
Featured Posts

Sponsorfietstocht door Vietnam voor Plan Nederland

23 januari 2015

Cycle4Girls

Plan zorgt voor onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater voor meisjes

Op zondag 1 februari vertrok de eerste groep Cycle4Girls: een groep van 25 enthousiaste en sportieve vrouwen uit heel Nederland, waaronder Plan-ambassadeur Daphne Bunskoek. Ze zullen in Vietnam 300 kilometer fietsen van Dong Ha naar Hue City met een bijzondere bijkomstigheid: onderweg bezoekt de groep een aantal projecten van Plan die worden ondersteund door de Cycle4Girls. Volg hier de route van dag tot dag.

Luister naar Plan ambassadeur te gast bij het EO radio programma Dit is de Dag op vrijdag 20 februari.

Geld inzamelen voor Plan

De afgelopen maanden zijn alle vrouwen namelijk druk bezig geweest met het inzamelen van geld op allerlei manieren, van kerstmarkten tot sponsordiners en taarten bakken. Per persoon hebben ze minstens € 3000 euro ingezameld. Met dit bedrag worden per deelnemer minstens drie meisjes in Vietnam ondersteund.

Vietnam

In de armste en meest afgelegen gebieden van Vietnam gaat een derde van de kinderen niet naar de lagere school. 1/5 van de kinderen onder de 5 jaar is matig tot ernstig ondervoed. Dertien procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Plan er voor dat meisjes in Vietnam toegang hebben tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. De deelnemers van de Cycle4Girls ontmoeten in Vietnam een aantal van de meisjes de kinderen, hun familie en anderen in het dorp en zien dus met eigen ogen waar hun geld aan besteed wordt.

Cycle for Girls

Vorig jaar gingen dertig gemotiveerde Australische vrouwen deze uitdaging aan voor Plan. Een geslaagde reis: “Je ervaart waar het geld dat je zelf ophaalt ook werkelijk naar toe gaat. Ik heb gezien hoe belangrijk onderwijs is en hoe het echt levens kan veranderen. Ik wilde mensen, voor wie het niet vanzelfsprekend is, ook de kans geven om onderwijs te volgen.”

De tweede editie van Cycle4Girls is van 8 – 17 maart.

bottom of page