top of page
Recent Posts
Featured Posts

Hoe maak je betere selfies.


Deze tips heb ik tijdens een -engelse- lezing gegeven bij een event van Linklaters over How to make a better selfie.

Selfies zijn niet te vergelijken met een professionele profielfoto, dus DON'T TAKE THEM TO SERIOUS!

Model course: - Nooit naar achteren leunen, eerder iets naar voren - Kin iets omhoog - Emotie is de kracht van een foto: sprankelende ogen - Pas op dat je arm niet in beeld is. Gebruik eventueel een selfiestick - 1 schouder naar de camera toe is meestal een spannender beeld, dan frontaal - Kleine veranderingen in je gezicht - Zoek later uit de 25 foto’s de beste

Photography skills: - Zorg voor het beste licht: nooit direct keihard zonlicht gebruiken. Je wil geen dichtgeknepen ogen en schaduwen in je gezicht. Zoek de schaduw op, van een boom, een huis, achter een raam: Zorg voor indirect licht. Als je geen zin hebt te verplaatsen, ga dan met de zon in de rug een foto maken. Dan heb je een mooie overstraling in de lens. Als er wolkenvelden zijn, kun je overal staan: dit zorgt voor een diffuus licht - Een drukke achtergrond leidt af van jouw close gezicht in beeld. Zorg voor een rustige achtergrond

- Gebruik een leuk filter, bijvoorbeeld B612

bottom of page