Abreham (12jr) uit Ethiopie: “ I feel happy when I help my grandmother preparing pepper in a traditional way “

Op 19 en 30 november a.s. vertel ik uitgebreid over mijn fantastische Eyescream for Happiness project. 

Jij kan er ook bij zijn, zie voor details onderstaande linkjes.

http://m.nutshuis.nl/agenda/preview-fotoboek-0
http://picturethisdenhaag.wixsite.com/pictureth…/programma-2

 

Yvette Wolterinck (1968) is professioneel fotograaf. Met een indrukwekkend trackrecord in de fashion industry en magazines, heeft zij zich gespecialiseerd in profielfoto’s. Yvette deed het met Bridget Maasland, Sylvie Meis, Xander de Buisonje, Ronald Giphart, Floortje Dessing, Humberto Tan, Eva Jinek en Victoria Koblenco. Ook deed zij het met Trijntje Oosterhuis, Albert Verlinden, Winston Gerstanowitch, Susan Visser, Lucia Rijker, Leontien van Moorsel en meer BN’ers. Een specialisme dat steeds relevanter wordt. Laten we eerlijk zijn.. als de foto niet juist is, dan heeft dit direct impact op jouw social media profiel. Een interview met een ‘fotograaf psycholoog’ Yvette Wolterinck en over haar profielfotodagen.

 

Kan een fotograaf beter worden door ervaring of wordt simpelweg het materiaal beter? 

“Een ervaren profielfotograaf ‘leest’ het gezicht van de gefotografeerde; iemands kracht, toegankelijkheid, nieuwsgierigheid, of i...

22 Jul 2015

Deze tips heb ik tijdens een -engelse- lezing gegeven bij een event van Linklaters over How to make a better selfie.

 

Selfies zijn niet te vergelijken met een professionele profielfoto, dus DON'T TAKE THEM TO SERIOUS! 

 

Model course:
- Nooit naar achteren leunen, eerder iets naar voren
- Kin iets omhoog
- Emotie is de kracht van een foto: sprankelende ogen
- Pas op dat je arm niet in beeld is. Gebruik eventueel een selfiestick
- 1 schouder naar de camera toe is meestal een spannender beeld, dan frontaal
- Kleine veranderingen in je gezicht
- Zoek later uit de 25 foto’s de beste

 

Photography skills:
- Zorg voor het beste licht: nooit direct keihard zonlicht gebruiken. Je wil geen dichtgeknepen ogen en schaduwen in je gezicht. Zoek de schaduw op, van een boom, een huis, achter een raam: Zorg voor indirect licht. Als je geen zin hebt te verplaatsen, ga dan met de zon in de rug een foto maken. Dan heb je een mooie overs...

10 Jul 2015

De vraag was of ik een lezing over SELFIES wilde houden voor het mooie bedrijf LinkLaters. 

Natuurlijk begin ik dan met het bestellen van een Selfiestick, vol verbazing zie ik dat er zoveel verschillende te koop zijn. Ik kies een leuke groene met Bluetooth. Vandaag heb ik hem ontvangen en het werkt. Als fotograaf schaam ik mij als ik op mijn eigen vlonder mijn eerste selfie met een stick maak. Toch last van gene. Dat is nu juist wat je niet mag hebben bij het maken van een selfie. Een selfie móet of grappig, of anders, of niet scherp, of overbelicht zijn. Alles behalve perfect. Je blijft -bijna- altijd zien dat het een selfie is, en daar kan je hier op linkedin niet mee aankomen. Wie gelooft je dan nog? 

Afijn, de lezing over selfies volgende week voor LinkLaters wordt leuk; met een heuse modellenles en korte fotografie cursus! Net zoals de selfie moet zijn: niet zo serieus 😃 Hier mijn eerst selfiestickselfie...

 

4 Mar 2015

Tijdens het opruimen van mijn archief stuitte ik op deze serie. gemaakt voor ONE magazine. Samen met styliste Marieke van der Heijden in kaapstad.

3 Mar 2015

 

23 januari 2015

Cycle4Girls

Plan zorgt voor onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater voor meisjes

Op zondag 1 februari vertrok de eerste groep Cycle4Girls: een groep van 25 enthousiaste en sportieve vrouwen uit heel Nederland, waaronder Plan-ambassadeur Daphne Bunskoek. Ze zullen in Vietnam 300 kilometer fietsen van Dong Ha naar Hue City met een bijzondere bijkomstigheid: onderweg bezoekt de groep een aantal projecten van Plan die worden ondersteund door de Cycle4Girls. Volg hier de route van dag tot dag. 

Luister naar Plan ambassadeur te gast bij het EO radio programma Dit is de Dag op vrijdag 20 februari.

Geld inzamelen voor Plan

De afgelopen maanden zijn alle vrouwen namelijk druk bezig geweest met het inzamelen van geld op allerlei manieren, van kerstmarkten tot sponsordiners en taarten bakken. Per persoon hebben ze minstens € 3000 euro ingezameld. Met dit bedrag worden per deelnemer minstens drie meisjes in Vie...

15 Jan 2015

Voor Child Surgery Vietnam heb ik een prachtig mooie bijdrage mogen leveren;
De armste kinderen uit de afgelegen gebieden krijgen de kans geopereerd te worden
aan alle soorten brandwonden, waardoor zij lichamelijke of geestelijke beperkt zijn.
Ik voel me bevoorrecht dat ik deze fotoreportage heb mogen maken.

 

13 Jan 2015

Mijn reis naar Vietnam leverde bijzondere momenten op;

Mooie ontmoetingen met mensen, indrukwekkende verhalen, ieder beleeft zo hun eigen geluk.

Ik voel me bevoorrecht dat ik zulke mooie reizen mag maken.

Een volledig fotoverslag volgt binnenkort op www.eyescream.nl

 

10 Dec 2014

‘Het beeld dat je gebruikt, zegt alles over jouw product of dienst’, ook als jij het zelf bent. Als ondernemer wil je succesvol zijn en ambities in resultaten omzetten. Hiervoor heb je een ondernemingsplan, een doel en zet je de juiste marketing- en sales instrumenten in om jezelf-als-merk te verkopen. Het gebruik van beeld is één hiervan.

 

We kijken eerst en lezen later. Het beeld triggert, de tekst legt uit. Wanneer beeld en tekst op elkaar aansluiten, versterken ze elkaar en versterken ze de boodschap van jouw merk. Een selfie en/of zonnig vakantiekiekje laat zien wie jij als persoon bent, niet wat het merk is. Immers, hoe serieus neem je een ondernemer wanneer hij een simpel fotootje op LinkedIn heeft staan?

 

Samen met de fotograaf bepaal jij welk beeld en emotie bij jou-als-merk past. Wat straal je uit en wat wil je tonen? Van vertrouwen, serieus, ondernemend, enthousiast naar ambitieus, zelfstandig en toegankelijk. Als...

30 Sep 2014

Met een selfie laat je, zonder iets te vertellen, aan anderen zien wie je bent. Via de lens van de camera toon je jezelf aan de wereld. De selfie is de spiegel die je voor houdt; confronterend en direct. Hoe voorkom je dat je keer op keer op je minst charmant op de selfie staat, hoe maak je de perfect foto?

 

Vanuit mijn ervaring als professionele fotograaf, deel ik graag de beste tips.

 

Omstandigheden

  • Zorg voor zacht licht zonder zware schaduwlijnen. Kies een plek nét uit de zon, daar waar het zonlicht weerkaatst voor een schaduwloos portret. Als je echt geen schaduwplek kan vinden, fotografeer dan eens tegen de zon in, eventueel met de flitser aan.

  • Verander van standpunt. In plaats van altijd recht van voren, fotograaf eens met je telefoon hoog of van opzij. Zo zie je er heel anders uit.

  • Creëer een spontane foto. Dit doe je door zelf te bewegen. Als er voldoende licht is, is en blijft je foto scherp.

  • Gebru...

Please reload

Copyright Eyescream photography | All rights reserved | phone: +31 654244748 | Profiel en bedrijfsfotograaf Yvette Wolterinck maakt je zakelijke foto